dinsdag 12 maart 2013

Healty drinks: Groene thee


Groene thee is een wel bekende drank uit oorspronkelijk uit China en Japan. Al eeuwen geleden kwam deze drank naar Nederland. Hij wordt gemaakt van theeblaadjes en als je thee bij de natuurwinkel koopt dan zitten er geen toevoegingen in. Super natuurlijk dus! maar groene thee helpt bij meer dingen. Wist je dat het zelfs bij afvallen helpt?!
Afvallen.
Bepaalde stoffen in thee (ik heb niet kunnen vinden welke) zorgen ervoor dat je stofwisseling sneller gaat! Dit betekend dat je afvalt. Dit geldt natuurlijk alleen als je langere periode thee drinkt.

Minder stress
Groene thee vermindert stresshormonen. Voor het slapen een kopje thee drinken is dus zeker een goed idee.

Maar hoe trek je de perfecte thee nou eigenlijk?
Als je de volgende manier van thee zetten volgt krijg je de gezondste groene thee.

1. Kook je water gewoon zoals normaal
2. Laat de thee 7 tot 10 minuten afkoelen.
3. trek je thee 3 tot 5 minuten.


Samen?
Het super leuke concept High tea kennen de meesten van jullie wel. Het serveren van thee en kleine hapjes. Dit kan je doen in theehuisjes, maar wat is er nou leuke dan dit doen met vriendinnen?!
Je eigen high tea organiseren doe je zo:

Eerst nodig je natuurlijk wat vriendinnen uit! Met meer is altijd leuker dan alleen. Zoek dan wat smaakjes thee op. Groene thee, witte thee (van jonge blaadjes), zwarte thee, thee met een smaakje(pikwick). Ook horen er bij high tea hapjes. Dat zijn meestal kleine sandwiches, scones, hartige hapjes, cake, bonbons en dat soort kleine hapjes. Dan is het leuk om je tafel waar je de high tea houd nog wat gezellig te maken. Denk dan aan kaarsjes, tafellakens, bloemen, bordjes, bestek enz.
Heb hierna gewoon heel veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten